Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

22 Decembrie 2012
Vizualizari: 2618
Comentează add

Lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la categoria cel mai bun film străin, cuprinde 9 filme, dintre care vor mai rămâne 5.

"După dealuri", pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar

cristian-bacain

Regizorul Cristian Mungiu. Foto: Agerpres.

"După dealuri", de Cristian Mungiu, este prima peliculă românească inclusă pe lista scurtă, a nominalizărilor la Oscarul pentru cel mai bun film străin.  

Lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la categoria cel mai bun film străin, cuprinde 9 filme, din care vor mai rămâne 5.

Pentru filmul "După dealuri", Cristian Mungiu a primit premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes 2012, în timp ce actriţele principale au primit premiul pentru interpretare.

În 2008, filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" al lui Cristian Mungiu, era considerat unul dintre lungmetrajele favorite, în cursa pentru premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", dar a fost trecut cu vederea, de membrii cu drept de vot, din Academia de film americană, şi nu a fost nominalizat.

Această scăpare a condus la schimbarea regulamentului Academiei, care a decis ca nominalizările, la secţiunea "cel mai bun film străin", să nu mai fie stabilite prin voturile tuturor membrilor ei, ci de către un comitet special, de cineaşti.

Criticul de film, Tudor Caranfil, a declarat, pentru Mediafax, că includerea filmului "După dealuri", de Cristian Mungiu, pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar, este o premieră.

Regizorul Radu Muntean a spus că această nominalizare îl ajută pe Cristian Mungiu şi dă un impuls bun filmului, pentru o carieră în cinematografele din SUA.


Etichete După dealuriCristian MungiuOscarcel mai bun film străinlistă scurtănominalizăriCannes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live