Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geta Negrişanu, Tulcea

3 Februarie 2012
Vizualizari: 2046
Comentează add

Canalele Chilia şi Sfântul Gheorghe sunt integral ingheţate încă de joi, urgenţele fiind asigurate de un elicopter al ministerului de interne. În portul Sulina un remorcher lucrează continuu pentru fărâmiţarea gheţii.

Dunărea şi Delta sub asediul gheţii Dunărea şi Delta sub asediul gheţii - Conține video Dunărea şi Delta sub asediul gheţii - Conține galerie foto

geta-negrisanu-tulcea

Dunărea îngheţată la Călăraşi. Foto: Daniela Mihalache.

Dunărea este acoperită de sloiuri mari de gheaţă, poduri şi vapoare pe alocuri, pe tot tronsonul din raza judeţului Tulcea.

În portul Tulcea s-a format un imens "dop" de gheaţă care, practic a izolat pentru moment accesul spre Delta Dunării.

După rezolvarea unor probleme tehnice, remorcherul de mare tonaj, Perseus, continuă operaţiunile de fluidizare a gheţii tot mai groase pentru a deschide oarecum calea unei nave încărcate cu marfă şi cu căţiva călători pentru cursa Tulcea-Sulina.

Nava va fi insoţită pe tot parcursul drumului de un alt remorcher, un drum care s-a efectuat joi în aproape 9 ore.

În portul Sulina un alt remorcher lucrează continuu pentru fărâmiţarea gheţii.

Un elicopter a plecat din Tulcea spre Chilia Veche pentru a prelua o femeie care urmează să nască şi a o aduce la Spitalul judeţean de Urgenţă Tulcea.

Video:

De altfel, canalele Chilia şi Sfântul Gheorghe sunt integral ingheţate încă de joi, urgenţele fiind asigurate de un elicopter al Ministerului de Interne.

Traficul rutier era deschis pe toate drumurile naţionale şi judeţene dar se circulă cu dificultate,în condiţii de iarnă şi pentru că ninge viscolit în zona Măcin şi-n zona Baia, exista posibilitatea închiderii acestor două tronsoane de drumuri unde vizibilitatea este redusă şi se acţionează cu utilajele pentru menţinerea carosabilului în stare funcţională.

Video: Dunărea îngheţată la Brăila. Sursă: Gina Bahor


Etichete SulinaDunărenavăgheaţăCălăraşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live