Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristian Curte

11 Aprilie 2016
Vizualizari: 1225
Comentează add

Reacţie a Bisericii Ortodoxe Române la piesa trupei Taxi "Despre smerenie".

Dumnezeu "nu poate fi doar în bisericile mici"

cristian-curte

 Catedrala Mântuirii Neamului în construcție, iunie 2015. Foto: Arhivă RRA / Remus Rădulescu.

 Episcopul Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului a reacţionat în predica sa, la videoclipul trupei Taxi "Despre smerenie", care este un manifest artistic anti-Catedrala mântuirii neamului.

 
Episcopul Timotei a spus la Liturghia de duminică oficiată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, că "Dumnezeu este pretutindeni."
 
"El nu poate fi doar în bisericile mici.
 
"Dacă s-ar ascunde doar în locurile mici, ar însemna că nu este prezent în unele case mai mari decât multe biserici", a spus episcopul Timotei Prahoveanul.
 
Reacţie voalată a Patriarhului Daniel
 
Patriarhul Daniel al BOR a slujit în aceeaşi duminică la Mănăstirea Cernica de lângă capitală. El a vorbit în predică despre credinţă, făcând aluzie la o legătură dintre lipsa credinţei şi atitudinea cârtitoare şi contestatară.
 
"Când slăbeşte în popor credinţa, duhurile rele prind putere asupra oamenilor, făcându-i să cârtească, să se revolte, să hulească pe Dumnezeu. Însă, când omul este credincios, orice încercare, suferinţă sau necaz, îl fac să se apropie mai mult de Dumnezeu. 
 
Cine este slab în credinţă se răzvrăteşte, cine este puternic în credinţă se pocăieşte şi cere mai mult ajutorul lui Dumnezeu ca fiind singurul Izvor al iertării păcatelor şi al vindecării sufletului şi trupului”, a spus Patriarhul Daniel în predica, potrivit Basilica.ro.
 
Amintim că recent, trupa Taxi a lansat un videoclip intitulat "Despre smerenie", în care mai multe vedete repetă pe rând: "Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici". Videoclipul poate fi văzut aici.

Etichete BORTimotei PrahoveanulreactielemnspatiucatedralaTaxivideoclipsmerenie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live