Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

9 Septembrie 2012
Vizualizari: 2272
Comentează add

Mitt Romney profită de controversa creată de democraţi, mizând pe tema referitoare la Dumnezeu. Democraţii au eliminat referirile la Dumnezeu din programul de guvernare.

"Dumnezeu", motiv de dispută în campania prezidenţială din SUA

razvan-stancu

Mitt Romney (stânga) şi Barack Obama (dreapta). Foto: Agerpres.

Candidatul republican Mitt Romney l-a plasat pe Dumnezeu în centrul cursei pentru Casa Albă, sâmbătă, într-o apariţie alături de evanghelistul Pat Robertson în statul cheie Virginia, informează AFP.

Profitând de polemica declanşată la convenţia democrată în cursul acestei săptămâni, când delegaţii au eliminat referirile la Dumnezeu din programul democrat, Romney a declarat în faţa mulţimii: "Eu nu îl voi scoate pe Dumnezeu din programul nostru. Eu nu îl voi scoate pe Dumnezeu din inima mea. Noi suntem o naţiune înnobilată de Dumnezeu".

Republicanul Mitt Romney a declarat că americanii au nevoie de un preşedinte care "îşi ia angajamentul pentru o naţiune (...) recunoscând că noi, poporul american, am primit drepturile nu de la administraţie ci de la Dumnezeu însuşi".

Fostul guvernator de Massachusetts a părut, de asemenea, să sugereze că democraţii ar vrea să retragă expresia "In God We Trust" de pe moneda americană.

Echipa de campanie a preşedintelui Barack Obama a denunţat imediat declaraţiile candidatului republican calificându-le drept "atacuri extreme şi false".

Barack Obama a cerut miercuri ca democraţii să reintroducă referirile la Ierusalim "capitala Israelului" şi la "Dumnezeu" în programul lor de guvernare pentru a înăbuşi cât mai rapid o controversă sensibilă din punct de vedere politic.

Preşedintele Obama, care este foarte criticat de republicani în problema Israelului, a intervenit personal pentru a reintroduce aceste referiri ce nu se regăseau în programul de guvernare adoptat în ajun de Convenţia democrată de la Charlotte, a precizat un responsabil al campaniei sale.

Acest responsabil, sub protecţia anonimatului, şi-a exprimat, de asemenea, surprinderea că democraţii au retras referirile la Dumnezeu care figurau, totuşi, în programul lor de guvernare din 2008.

Comparaţie între platforma din 2008 şi cea din 2012


Programul de guvernare al Democraţilor 2012

 Potrivit siteului breitbart.com în platforma democraţilor din anul 2008 se putea citi:

"Avem nevoie de un guvern care să lupte pentru speranţele, valorile şi interesele angajaţilor şi care să ofere tuturor celor care vor să muncească şansa de a-şi folosi întreg potenţialul dăruit de Dumnezeu".

În 2012, cuvintele "dăruit de Dumnezeu" au fost eliminate, iar fraza a fost restructurată astfel:

"Ne-am adunat pentru a revendica principiul pe baza căruia a fost construită clasa de mijloc şi cea mai prosperă naţiune de pe pământ, acel principiu simplu potrivit căruia în SUA munca asiduuă trebuie plătită, responsabilitatea trebuie răsplătită şi fiecare dintre noi să fie capabil să evolueze atât cât îi permite priceperea".

O simplă căutare a cuvântului "Dumnezeu" în programul de guvernare al democraţilor din 2012 nu va duce la niciun rezultat.


Etichete Alegeri Prezidenţiale SUA 2012Mitt RomneyPat RobertsonCasa AlbăBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live