Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

2 Martie 2018
Vizualizari: 543
Comentează add

În Italia, o coaliţie condusă de fostul premier Silvio Berlusconi ar putea câştiga alegerile generale strânse de duminică.

Duminică sunt alegeri parlamentare deschise oricărui rezultat în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  

În Italia, o coaliţie condusă de fostul premier Silvio Berlusconi ar putea câştiga alegerile generale de duminică, 4 martie. Berlusconi nu are dreptul să ocupe vreo funcţie publică până în 2019, din cauza unei condamnări din 2013 pentru fraudă fiscală, astfel încât propunerea pentru postul de premier este preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, ar putea fi viitorul prim-ministru al Italiei în cazul victoriei coaliţiei de dreapta a lui Silvio Berlusconi, aceasta după ce europarlamentarul a acceptat, oficial, să servească ţara. 

Vineri, 2 martie, este ultima zi dintr-o campanie electorală superficială şi uneori chiar violentă, cu numeroase ciocniri între militanţii antifascişti şi cei ai extremei dreapta, de la Forza Nuova, care participă în cadrul unei alianţe "Italia italienilor" şi care, însă, potrivit sondajelor, nu va reuşi să treacă de pragul de 3% necesar pentru a intra în parlament.

La majoritatea necesară ar putea ajunge doar alianţa de centru-dreapta, coaliţie condusă de Silvio Berlusconi, care ar putea obţine aproximativ 37% din voturi. Sondajele de opinie indică un scor de 28% pentru Mişcarea populistă 5 Stele, care nu vrea niciun fel de coaliţie.

Campania se încheie cu un miting electoral la Milano, al aliatului lui Berlusconi, liderul formaţiunii de extremă-dreapta "Liga Nordului", Matteo Salvini, cu un alt miting la Florenţa, al unui alt rival puternic din partea Partidului Democrat, Matteo Renzi, şi un marş electoral la Roma al candidatului la postul de premier al Mişcării 5 Stele, Luigi Di Maio, la care va lua parte şi fondatorul partidului, actorul Beppe Grillo.


Etichete Silvio BerlusconiAntonio TajaniForza NuovaMişcarea 5 SteleLiga NorduluiMatteo SalviniMatteo RenziLuigi Di MaioBeppe Grillo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live