Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Aprilie 2020
Vizualizari: 480
Comentează add

Slujba de Florii de la Vatican are loc cu ușile închise, pe fondul restricțiilor de circulație din Italia, ca măsură de combatere a epidemiei de coronavirus.

Duminica Floriilor, sărbătorită în Italia în condiţii extraordinare

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto; Arhivă.

Slujba de Florii de la Vatican are loc cu ușile închise, pe fondul restricțiilor de circulație din Italia, ca măsură de combatere a epidemiei de coronavirus.

Papa a devenit, de altfel, un simbol al izolării în care se află jumătate de planetă, după ce săptămâna trecută a binecuvântat omenirea din piața pustie a Catedralei San Pietro.

Cu Duminica Floriilor de astăzi începe Săptămâna Sfântă, care anul acesta este celebrată în condiții cu totul extraordinare - în case și fără crengi de măslin binecuvântate. Toate bisericile din Italia sunt închise.

Se fac slujbe, dar fără credincioși - slujbe care în cea mai mare parte a Peninsulei sunt transmise în direct de televiziunile locale.

La această oră Papa Francisc prezidează Sfânta Liturghie în bazilica San Pietro, și nu așa cum se obișnuiește, în fața catedralei, cu o piață goală cum nu s-a mai văzut niciodată până acum.


Şi cele aproximativ 70 de biserici catolice românești din peninsulă sunt închise, preoții celebrând fără prezența conaționalilor.


Puțină lume pe străzi, într-o zi de sărbătoare, chiar și la Napoli, unde cetățenii din micile cartiere din centrul orașului cu greu reușesc să rămână în case.

De astăzi, în regiunea Lombardia, potrivit unei ordonanțe emise de guvernatorul Attilio Fontana, este obligatorie pentru cei care ies din locuințe acoperirea nasului și a gurii cu măști de protecție, cu fulare sau eșarfe. Aceeași măsură a fost impusă de sâmbătă și în regiunea autonomă Alto Adige.


Etichete duminica floriilorslujbavatican(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live