Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1129
Comentează add

Duminica viitoare are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale dar în premieră pentru România o parte dintre alegători au votat deja.

Duminica viitoare are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale

florin-lepadatu

 Palatul Cotroceni. Foto: Arhiva/ presidency.ro

Duminica viitoare are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale dar în premieră pentru România o parte dintre alegători au votat deja.

Este vorba despre cei 341 de mii de români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă şi tot pentru prima dată votul din diaspora este organizat pe parcursul a trei zile în speranţa că nu vor mai fi cozile de la precedentele alegeri.

Cătălin Purcaru cu o prefaţă a scrutinului prezidenţial: "Cinci zile mai au la dispoziţie candidaţii pentru prezentarea programelor electorale cu care vor să câştige fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Campania electorală se închide sâmbătă la ora 7:00, dar între timp alegătorii din diaspora încep de vineri să voteze la secţiile organizate în străinătate.

Ei au la dispoziţie trei zile pentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Vineri între orele 12-21 sâmbătă şi duminică între orele 7:00 şi 21 cu posibilitatea prelungirii votului până la ora 23:00 şi 59 de minute dacă vor mai fi persoane la rând.

Alegătorii din ţară vor vota doar duminică 10 noiembrie între orele 7-21 cu posibilitatea prelungirii votului.

O noutate la alegerile prezidenţiale din acest an este că votul prin corespondenţă a început înainte de startul campaniei electorale, 41.000 de persoane din străinătate au optat să voteze anticipat prin corespondenţă, până în prezent fiind trimise în ţară aproximativ 17.500 de plicuri cu opţiunile electorale.

Plicurile vor fi deschise însă după încheierea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Alegătorii al căror plic nu a ajuns în ţară până joi cu o zi înainte de începerea votului în străinătate vor fi anunţaţi printr-un mail să se îndrepte spre secţiile de votare.

Deşi încă nu se ştie cine va ajunge în turul al doilea, aproximativ 2.000 de alegători din străinătate au votat anticipat prin corespondenţă.

Votul lor va fi valabil doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în cea de-a doua etapă, în caz contrar buletinul de vot va fi anulat."


Etichete Cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live