Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 416
Comentează add

Senatul a adoptat, cu majoritate de voturi, un proiect de lege care prevede sancţionarea comercializării produselor şi serviciilor supuse dublului standard.

"Dublul standard" în comerţ ar putea fi amendat

petruta-dinu

 Foto: Ionuț Iamandi.

Senatul a adoptat, cu majoritate de voturi, un proiect de lege care prevede sancţionarea comercializării produselor şi serviciilor supuse dublului standard. Amenda poate fi de cel mult 4% din cifra de afaceri iar, în caz de abatere repetată, se poate merge până la suspendarea autorizației de funcţionare pentru o perioadă de şase luni.

Iniţiat de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, proiectul va stabili cadrul juridic de constatare a dublului standard la produse şi servicii, în vederea protejării intereselor consumatorilor. Prevederile se aplică tuturor persoanelor fizice și juridice care desfășoară relații comerciale cu produse de larg consum, produse agroalimentare şi nealimentare, carburanți, servicii de telefonie, internet și turistice.

Singurii care s-au abținut de la vot au fost repezentanții USR, senatoarea Florina Presadă apreciind că forma propunerii este deficitară.

Propunerea legislativă merge în Camera Deputaţilor pentru decizia finală.


Etichete supermarketalimenteserviciiprodusestandardLiviu DragneaPSDlegeSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live