Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 430
Comentează add

Direcţiile de sănătate publică vor anunţa dacă săptămâna următoare copiii vor merge la școală.

DSP-urile vor anunţa dacă săptămâna următoare copiii vor merge la școală

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Părinții vor afla vineri de la direcțiile de sănătate publică dacă săptămâna următoare copiii lor vor merge la școală.

În localitățile în care rata de infectare depășește 6 la mie elevii fac ore online.

Tulpina Delta este mai contagioasă și îi afectează și pe tineri, a declarat ministrul educației Sorin Cîmpeanu, care a subliniat că în aceste condiții regulile sanitare trebuie respectate cu rigoare.

El a precizat că îmbolnăvirile în rândul minorilor raportate săptămâna aceasta nu au fost generate de întoarcerea în clase.


Sorin Cîmpeanu: Referința este rata de infectare pentru fiecare localitate publicată pe site-ul DSP. Deci vom avea scenariul pentru întreaga săptămâna următoare. De asemenea, după-amiază vom finaliza centralizarea datelor din teritoriu și în jurul orei 18:00 vom face publică situația din perspectivă sanitară în toate școlile din România. Avem această centralizare la nivelul zilei de vineri. Începând de săptămâna viitoare, centralizarea se va face în fiecare zi de miercuri și va fi făcut public rezultatul acestei centralizări. Peste două săptămâni, vom putea să avem şi o concluzie relevantă cu privire la influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolilor cu prezenţa fizică asupra ratei de infectare.

Ministrul educaţiei a declarat că nu este adeptul introducerii vaccinării obligatorii, însă îi încurajează pe cei care au peste 12 ani să opteze pentru administrarea unuia dintre serurile anti-COVID disponibile.


Etichete şcoalăelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live