Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

9 Octombrie 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

DSP Alba: Retestarea la 14 zile nu este obligatorie

andreea-bogdan

  

Autoritățile locale din Alba trag un semnal de alarmă în privința modului în care sunt transmise informațiile legate de coronavirus. După ce în acest județ a crescut numărul de cazuri, fiind focare consistente în comunele Ciugud şi Galda de Jos, cetăţenii se văd în situația de a face testele pentru depistarea COVID-19 și după perioada de carantină.

Pentru mulți dintre ei, povara financiară este mare, mai ales că unele familii trăiesc din salariul minim pe economie. Primăriile fac un apel către autoritățile centrale să clarifice unele aspecte, pentru că nu le pot oferi oamenilor informații exacte despre prevederile legii. Corespondenta noastră, Andreea Bogdan, a aflat mai multe.

Reporter: În cele două comune au fost descoperite în ultimele zile două mari focare. Informațiile transmise și măsurile necesare nu sunt clare, transmit cei de la Ciugud.
 
Dan Lungu, purtătorul de cuvânt al Primăriei comunei Ciugud: Am luat toate măsurile stricte pentru a preveni răspândirea virusului. Profit de această ocazie pentru a trage și un semnal de alarmă privind testarea pacienților la finalul perioadei de carantinare. Cetățenii ne spun că acest cost pentru testul final, care este cerut de multe companii, trebuie să îl suporte şi avem, spre exemplu, o situaţie concretă în care o familie a fost nevoită să achite pentru cei trei membri de două ori contravaloarea acestui test, respectiv 1.5000 de lei.
 
Reporter: În acelaşi timp, reprezentanții DSP Alba clarifică situația și spun că retestarea la 14 zile nu este obligatorie. Alexandru Sinea, directorul DSP Alba: Statul român nu decontează sume pentru retestarea pacienților pozitivi, întrucât și prevederile Organizației Mondiale a Sănătății spun că, după împlinirea acestui termen, un pacient nu mai este contagios.
 
Realizator: În ultimele zile, în județul Alba s-a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei și până acum.
 
(PH)

Etichete DSP AlbaretestareCovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live