Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 157
Comentează add

A sosit prima tranșă din cele trei milioane de doze de vaccin antigripal achiziționate de Ministerul Sănătății pentru campania anuală de imunizare.

DSP a primit prima tranşă de vaccin antigripal

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Direcțiile de Sănătate Publică au început să primească de ieri prima tranșă din cele trei milioane de doze de vaccin antigripal achiziționate de Ministerul Sănătății pentru campania anuală de imunizare.

Sunt de două ori mai multe vaccinuri decât în sezonul rece anterior în contextul în care specialiștii atrag atenția asupra riscului crescut pe care îl reprezintă suprapunerea sezonului gripei cu actuala pandemie de COVID-19.

Repartizarea dozelor de vaccin se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți

Pentru început, este vorba de 330.000 de unități. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

Având în vedere situația actuală epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

De asemenea, ministerul de resort solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.


Etichete (ii)gripavaccinimunizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live