Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

27 Martie 2013
Vizualizari: 1500
Comentează add

Traficul pe DN 65 B a fost blocat de 300 de salariaţi ai diviziei Petrochimice Bradu. Peste 200 de angajaţi ai combinatului Oltchim au blocat, miercuri, DN 64.

Drumuri blocate temporar de angajaţii de la Oltchim

razvan-stancu

Sindicalişti Oltchim. Foto: Arhivă Agerpres.

Traficul pe DN 65 B, la intrarea în municipiul Piteşti  a fost deblocat cu puţin timp în urmă, după ce fusese blocat de mai multe sute de salariaţi ai diviziei Petrochimice Bradu aparţinând combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Potrivit corespondentului RRA, Constantin Paşol, oamenii sunt nemulţumiţi de neplata salariilor pe ultimele luni.

Oamenii sunt neplătiţi de trei luni, s-au consolat cu ideea că vor rămâne fără locuri de muncă, dar nu vor să plece acasă fără plăţi compensatorii.

Se pare că blocarea străzilor devine un obicei, după ce şi salariaţii Mechel au blocat un drum naţional timp de mai multe zile.

Peste 200 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au blocat, miercuri, DN 64 şi cer administratorului judiciar şi reprezentanţilor ministerului economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea, transmite Radio Craiova.

Oamenii au blocat DN 64 la ieşirea din Râmnicu Vâlcea, spunând că nu vor renunţa la protest până când administratorul judiciar şi reprezentanţii ministerului economiei nu vor veni la Vâlcea să discute cu ei.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, oamenii sunt nemulţumiţi de rastanţele salariale şi de faptul că au fost anunţaţi că vor fi disponibilizaţi înainte ca planul de reorganizare al unităţii să fie elaborat şi aprobat.

Proteste şi la Oţelul Roşu

Aproximativ 200 de siderurgişti au protestat şi astăzi, pentru a treia zi consecutiv, în faţa sediului administrativ al Combinatului din Oţelul Roşu, transmite corespondentul RRA, Mario Balint.

La protest a fost prezent şi prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, şi secretarul naţional al Confederaţiei Solidaritatea, Iancu Muhu.

O delegaţie de sindicalişti împreună cu prefectul Hurduzeu au purtat discuţii cu Serghei Priluţki, directorul combinatului, care a informat autorităţile locale din Caraş-Severin că "nu deţine mandat de negociere, singurul său mandat fiind acela de a demara procedurile de intrare în conservare a combinatului".

Prefectul Silviu Hurduzeu i-a informat pe sindicalişti că vineri vor avea loc discuţii cu toţi cei zece parlamentari de Caraş-Severin, în vederea găsirii unei soluţii de repornire a combinatului.

Liderul de sindicat, Victor Sabău, a declarat, la rândul său, că în funcţie de aceste discuţii, siderurgiştii de la Oţelul Roşu vor trece, de luni, la măsuri de protest mai radicale, ne-a informat Mario Balint.

Confederaţia "Cartel Alfa", din care face parte sindicatul combinatului, a transmis ieri guvernului o solicitare de mediere a conflictului de muncă, astfel încât cei 430 de siderurgişti să primească salariile compensatorii cuvenite, odată cu trecerea în şomaj.


Etichete protesteArpechimPiteştiOţelul RoşuOltchimRâmnicu VâlceatraficdrumuriBradusindicat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live