Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 601
Comentează add

Moldova a fost regiunea cea mai afectată de vremea rea, iar echipele de intervenţie ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate în sute de cazuri.

Drumuri blocate şi localităţi fără energie electrică în zona Moldovei

arina-petrovici

Foto: Arhivă.

Vremea începe să se îndrepte, însă, până mâine dimineaţă, va fi deosebit de rece pentru această dată, în toate regiunile. Şi neajunsurile provocate de vremea rea sunt tot mai puţine.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă susţine că nu mai există situaţii care să pună mari probleme nicăieri în ţară, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că numărul drumurilor blocate este tot mai mic.

Meteorologii anunţă că la noapte temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării şi, local, îngheţ la sol.

În estul Transilvaniei, minimele ar urma să coboare până la -8, -10 grade.

Valorile termice vor reveni la normalul perioadei abia de marţi - precizează meteorologul Oana Păduraru.

Oana Păduraru: După acest interval de vreme severă va fi surveni o ameliorare a vremii într-o primă fază, sub aspectul precipitațiilor, pentru că acestea, deși vor mai fi prezente în special în jumătatea nordică a teritoriului, vor fi slabe cantitativ și pe arii restrânse. Pe de altă parte, valorile de temperatură vor crește ușor și treptat de la o zi la alta, dar cu adevărat încălzirea se va reseminți abia din cursul zilei de marți, de săptămâna viitoare, când se vor atinge valori normale pentru acestă perioadă și chiar se vor depăși aceste valori, în partea de sud a teritoriului și 22 - 23 de grade.

Moldova, regiunea cea mai afectată de vremea rea

Moldova a fost regiunea cea mai afectată de vremea rea, iar echipele de intervenţie ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate în sute de cazuri.

Au salvat oameni din maşini blocate pe şosele sau au transportat bolnavi în situaţii critice.

Acum - ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IGSU, Cătălin Chirca - nicăieri în ţară nu mai sunt situaţii care să pună mari probleme. De la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aflăm că numărul drumurilor blocate este tot mai mic.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: "Mai sunt încă închise câteva secotare de drum național din cauza viscolului și căderilor de zăpadă din ultimele două zile, în județele Vaslui și Galați. Este vorba practic despre DN 24A între localitățile Murgeni și Fălciu, DN 24D între localitățile Bălăbănești și Cuca și DN 26 între localitățile Gănești și Blăgești. Sperăm ca în această noapte, până la ora 24:00, să deblocăm și cele câteva sectoare de drum care au mai rămas închise. Facem apel cu această ocazie la toți conducătorii auto să își utileze corespunzător autovehiculele și pe cât posibil să evite deplasările în această perioadă, inclusiv pentru a permite utilajelor CNAIR să desfășoare acțiuni de deszăpezire cât mai eficiente".

Corespondentul RRA la Constanţa, Mona Constantinescu, inforrmează că toate cele trei porturi la Marea Neagră sunt închise, din cauza vântului puternic, cel puţin până la ora 20:00

 În judeţul Galaţi, 35 de localităţi nu au în continuare energie electrică din cauza avariilor produse din cauza viscolului. Acum vântul nu mai suflă atât de puternic, astfel încât echipele companiei Electrica lucrează la remedierea defecţiunilor. Iar în judeţul Neamţ aproape 10.000 de consumatori din 11 de localităţi sunt lipsiţi de electricitate - ne-au transmis corespondenţii RRA.


Etichete drum blocatmoldovaninsoriisumeteorologifrigconstantamarea neagra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live