Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

15 Aprilie 2017
Vizualizari: 682
Comentează add

20.000 de pelerini au asistat la Colosseum-ul din Roma, la procesiunea care aminteşte de Drumul Crucii, condusă de Papa Francisc.

Drumul Crucii, refăcut la Roma de 20 de mii de pelerini

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Papa Francisc. Foto: Elena Postelnicu.

20.000 de pelerini au asistat aseară, până la miezul nopţii, la Colosseum-ul din Roma, la procesiunea care aminteşte de Drumul Crucii, condusă - conform tradiţiei - de Papa Francisc.

"Rușine pentru toate imaginile de devastare, de distrugere și de naufragiu care au devenit obișnuite în viața noastră! Rușine pentru sângele inocent, care zilnic este vărsat de femei, copii, migranți și de persoane persecutate din cauza culorii pielii lor sau din cauza apartenenței etnice și sociale și din cauza credinței! "- acesta a fost strigătul Suveranului Pontif la finalul procesiunii Drumul Crucii de la Colosseum.

De data acesta, textele meditațiilor au fost pregătite de o femeie Anne-Marie Pelletier, câștigătoarea Premiului Ratzinger pentru Teologie, care a evidențiat tot mai mult prezența feminină și a adus în prim-plan drama războaielor, a migranților, a familiilor distruse și a copiilor violentați.

Crucea a fost purtată de cardinalul vicar Agostino Vallini, de o familie din Roma, de reprezentanți ai organizațiilor religioase și laice din diferite țări, între care Egipt, Portugalia și Columbia, unii dintre ei cu handicap, și de doi chinezi


Etichete pelerinicolosseumromapapa franciscdrumul crucii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live