Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 Iulie 2014
Vizualizari: 1830
Comentează add

Autoritățile județene au decis în această seară închiderea DN 7A, între Petroșani și Voineasa, după ce viitura de pe pârâul Jieț a rupt terasamentul drumului în 20 de locuri.

Drumul care face legătura între Petroșani și Voineasa, închis Drumul care face legătura între Petroșani și Voineasa, închis - Conține video

ilie-pintea

 Pârâul Jieț a afectat drumul spre Voineasa (foto: Ilie Pintea)

Autoritățile județene au decis în această seară închiderea DN 7A, între Petroșani și Voineasa, după ce viitura de pe pârâul Jieț a rupt terasamentul drumului în 20 de locuri.

Dan Terteci, director în cadrul Prefecturii Hunedoara, a delarat că s-a luat legătura cu administratorul drumului pentru ca acesta să efectueze o revizie tehnică după încetarea precipitațiilor, pentru a stabili dacă sectorul de drum afectat mai prezintă siguranță.

De asemenea, cei 10 turiști cazați la cabanele din Cheile Jiețului au fost evacuați, chiar dacă au declarat că își asumă riscul de a rămâne în zona izolată, pentru că cei de la ISU Hunedoara au considerat că este mai important pentru siguranța lor să fie mutați într-un loc sigur.

Închiderea drumului spre Voineasa pune mari probleme locuitorilor Văii Jiului, pentru că în Defileul Jiului se circulă cu restricții din cauza lucrărilor de reabilitare a DN66, iar traficul feroviar a fost între Petroșani și Târgu Jiu a fost afectat de precipitații, torenții de pe versanți colmatând calea ferată cu aluviuni.

Comandamentul pentru situații de urgență rămâne activ la Petrila, unde jandarmii, ISU și autoritățile locale încearcă să limiteze distrugerile provocate de viitură, care s-a produs după ce cantitatea de precipitații a ajuns la 150 de litri pe metrul pătrat. 


Etichete Inundații 2014Ştiri VestPetroşaniVoineasadrum închisDN 7AJieţviiturăturişti salvaţiISU HunedoaraDN66Defileul Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live