Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

19 Octombrie 2015
Vizualizari: 1138
Comentează add

Oamenii din Dâlja riscă să rămână izolați din cauza drumului greu accesibil, care devine impracticabil dacă plouă mai mult sau pe timpul iernii.

Drum aproape impracticabil spre un sat de lângă Petroșani Drum aproape impracticabil spre un sat de lângă Petroșani - Conține audio

ilie-pintea

Așa arată drumul spre Dâlja (foto: Ilie Pintea)

Chiar dacă locuiesc la doar cinci kilometri de centrul  Petroșaniului, sătenii din Dâlja, o comunitate care aparține de administrația municipiului, riscă să rămână izolați din cauza drumului greu accesibil, care devine impracticabil dacă plouă mai mult sau pe timpul iernii.

Localnicii spun că cel mai mult au de suferit copiii din ciclul gimnazial care trebuie să ajungă la școlile din municipiu, în special atunci când microbuzul școlar se strică, așa cum s-a întâmplat de curând, și părinții fac cu rândul pentru a-i duce pe cei mici la cursuri. Nici ambulanța nu poate urca decât o parte din drum, iar un bărbat care face dializă de 13 ani spunea că în mai multe rânduri a ajuns la spital cu calul, pentru că mașina de transport nu a putut străbate drumul până la el.

Primăria nu are prea multe soluții în ceea ce privește această comunitate. Relieful accidentat face dificile lucrările de întreținere, iar pentru asfaltare nu au fost găsite fondurile necesare. Ce cred localnicii că ar trebui făcut și ce alternative le oferă administrația locală din Petroșani, aflați în reportajul de mai jos.
 


Etichete PetroșaniValea JiuluiDâljainfrastructurădrumuri

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live