Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2021
Vizualizari: 439
Comentează add

Un sistem de drone de mari dimensiuni va supraveghea frontiera maritimă a Romȃniei.

Drone de mari dimensiuni pentru supravegherea zonei de coastă

radiojurnal

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - La Mangalia a fost lansat ieri sistemul de drone de mari dimensiuni pentru supravegherea multifuncțională a zonei de coastă.

Serviciul este utilizat de Poliția de Frontieră pentru creșterea capacității de reacție și intervenție în supravegherea și controlul frontierei de stat, monitorizarea traficului naval, căutarea și salvarea pe mare, protejarea mediului și a faunei marine.

Corespondentul nostru, Sorin Cealera, transmite: Frontiera maritimă a țării noastre este supravegheată din această lună pe timp de zi și de noapte cu drone de mari dimensiuni care dispun de un senzor automat de scanare și detectare a diverselor obiecte aflate la suprafața mării, precum și de un sistem de identificare automată a navelor, corelat cu un sistem de recepționare a mesajelor de urgență pe mare. 

Comisar șef de poliție Ionel Pavel, șeful Serviciului supraveghere și control naval din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: Sistemul este unul performant, dotările sale tehnice permițând să fie operat pe o distanță de 200 de km de la locul de lansare, pentru o perioadă de șase ore, indiferent de condițiile hidrometeorologice. Toate datele și informațiile pe care le obținem sunt exploatate la nivelul instituției noastre, Autoritatea Navală Română și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură având acces de asemenea la acestea.


Reporter: Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a salutat implementarea acestui sistem complex de monitorizare.


Lucian Bode: Se fac paşi importanţi în dotarea structurilor MAI, ceea ce va îmbunătăţi răspunsul structurilor operative la provocările din ce in ce mai mari din teren.


Reporter: Serviciul este alocat de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă pentru o perioadă de șase luni și va servi operațiunii comune cu scopuri multiple la Marea Neagră, coordonată de Agenția Europeană Frontex.

 

Etichete dronămarea neagrăpoliţia de frontierăcoastă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live