Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2020
Vizualizari: 502
Comentează add

Drona MQ-9 Reaper este special gândită atât pentru misiuni de supraveghere şi recunoaştere, cât şi pentru misiuni de identificare şi neutralizare a unor ţinte.

Drona MQ-9 Reaper prezentată presei la Baza Aeriană din Câmpia Turzii

sergiu-stet

 Drona MQ-9 Reaper.     Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-9_Reaper#/media.

La Baza Aeriană din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a fost organizată marţi, 18 februarie, ziua porţilor deschise, în cadrul căreia a fost prezentată presei una din cele mai avansate drone din lume, respectiv drona americană de tip MQ -9 Reaper.

Agenţia MTI transmite că această dronă este utilizată în cadrul exerciţiului româno-american Dacian Reaper, care are loc în perioada ianuarie-martie a acestui an. Drona MQ-9 Reaper este special gândită atât pentru misiuni de supraveghere şi recunoaştere, cât şi pentru misiuni de identificare şi neutralizare a unor ţinte.

Drona MQ-9 a fost relocată din Polonia, de la baza Miroslawiec. Cu acest prilej, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a vorbit despre relaţiile de colaborare excepţionale din domeniul militar, întreţinute de cele două ţări. Ambasadorul a avut, de asemenea, cuvinte de laudă la adresa armatei române, care îndeplineşte misiuni alături de armata americană, în Irak şi Afganistan.

"Baza Aeriană din Câmpia Turzii este una din cele mai potrivite baze din Europa pentru exerciţiile forţelor aeriene. Din acest considerent, Statele Unite au investit în ultimii cinci ani peste 14 milioane de euro, iar astfel SUA au contribuit la apărarea flancului de est al NATO şi a României", a menţionat ambasadorul american, care a adăugat că, în ultimii ani, Baza de la Câmpia Turzii a găzduit, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, care apără România, mai multe unităţi militare din ţările membre ale NATO.

"Acest lucru ne permite să reacţionăm rapid şi să îi asigurăm pe partenerii noştri că suntem aici şi suntem gata pentru apărarea reciprocă", a precizat ambasadorul.


Etichete dronămq-9 ReaperAdrian ZuckermanBaza Aeriană din Câmpia Turziiambasador

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live