Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

18 Martie 2019
Vizualizari: 444
Comentează add

Specialiştii le recomandă părinţilor să fie mai atenţi

Droguri de mare risc apărute pe piaţă

adrian-lungu-salaj

 

Lucrătorii antidrog le cer părinţilor să fie mai atenţi la comportamentul copiilor, pentru prevenirea şi combaterea consumului de droguri, unele deosebit de periculoase şi recent apărute pe piaţă, dar cu efecte dezastruoase.

Valeriu Merce, coordonatorul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Sălaj:  "Noile substanţe pshihoactive, care au apărut în ultimii ani şi se diversifică în fiecare an, anual apar de ordinul zecilor de noi substanţe, peste 50 într-un an, de aceea este foarte greu ca legislaţia să ţină pasul cu apariţia acestora.

De asemenea, o problemă care de multe ori este neglijată, este cea legată de consumul de alcool, pentru că mai ales după apariţia acestor noi substanţe multă lume, inclusiv familiile, consideră faptul că a se consuma alcool de către copiii lor minori nu e o problemă chiar aşa de mare.

Trebuie să colaborăm cu şcolile, cu cadrele didactice. Şi ei au greutăţi la rândul lor, pentru că de multe ori chiar părinţii copiilor cu probleme au o relaţie defectuoasă cu instituţiile şcolare". 

Lucrătorii Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Sălaj se întâlnesc cu adolescenţii, inclusiv cu preşcolarii, pentru a-i învăţa concret cum să se ferească de droguri.


Etichete antidrogmare riscalcoolValeriu Merce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live