Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

9 Martie 2018
Vizualizari: 953
Comentează add

Din cauza facturilor neplătite, nu mai poate fi asigurată păcura necesară. În aceste condiţii, autorităţile şi reprezentanţii societăţii de furnizare au în vedere câteva schimbări

Drobeta-Turnu Severin ar putea rămâne fără căldură

mihai-badescu

 

Ca să nu mai ajungă în situaţia din iarna aceasta, oficialii oraşului trebuie să rezolve problema termocentralei, dar şi a încasării banilor de la populaţie. De aceea, propun o soluţie practicată în vestul Europei. 

Constantin Săceanu, directorul S.P.A.E.T.: "Propun populaţiei municipiului, administratori, preşedinţi de asociaţie să încercăm, pe modelul Timişoarei, să cuplăm lunile de vară cu lunile de iarnă şi să putem să încasăm şi vara un avans de până la 40%, ca să putem să ne achiziţionăm vara păcură mai ieftină şi cheltuielile astea să le facem în avans. Al doilea lucru: să încercăm facturarea individuală.

Am demarat procedurile de a prelua cele două cazane care sunt în termocentrale, pe care le folosim în această iarnă, prin ANAF, să ajungă la Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin, ulterior la S.P.A.E.T.

Datoria populaţiei la plata căldurii depăşeşte acum 10 milioane de lei, bani cu care se putea continua furnizarea de energie termică. 

Marius Screciu, primar: "O parte din vină aparţine şi celor care nu plătesc sau au refuzat să plătească. Datoriile lor s-au acumulat, sunt zeci, sute de milioane, oamenii nu plătesc chiar niciun fel de utilitate în afară de curent, unde li se opreşte imediat. Căutăm soluţii". 

Până la urmă, autorităţile au găsit soluţia să asigure încălzirea oraşului până după jumătatea lunii martie. 


Etichete Drobeta-Turnu SeverincalduraConstantin SăceanupacuraMarius ScreciuSPAET

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live