Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

28 Octombrie 2019
Vizualizari: 981
Comentează add

La expediţie va participa o echipă de alpinişti formată din angajaţi ai MApN şi ai Ministerului de Interne din judeţul Covasna

Drapelul României- arborat pe Vârful Moldoveanu

oana-negrea-sfantu-gheorghe

 

Echipa care va arbora tricolorul românesc pe Vârful Moldoveanu, la 2544 de metri, este formată din peste 30 de militari şi poliţişti din judeţul Covasna.

Comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte Cireşoaia, locotenent colonelul Vasile Popescu, a declarat că această ascensiune a devenit o tradiţie pentru militarii unităţii. 

Vasile Popescu: "Expediţia de anul acesta în vârful Moldoveanu se înscrie în tradiţia Batalionului 22 Vânători de Munte Cireşoaia, în sensul că a fost iniţiat în anul 1996.

An de an, militarii batalionului urcă pe diferite trasee din munţii Făgăraş până pe Vârful Moldoveanu, pentru a marca cum se cuvine sărbătorirea Zilei Armatei şi a Zilei Vânătorilor de Munte". 

Comisarul şef Sorin Anghelescu, împreună cu cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, va face parte din echipa care va escalada Vârful Moldoveanu. 

Sorin Anghelescu: "A urca pe cel mai înalt vârf din ţară este o oportunitate deosebită în viaţa orişicui, până la urmă, a o face prilejul unei asemenea sărbători şi a o face practică sub drapel, pentru a-l arbora pe cel mai înalt vârf din ţară, este un privilegiu şi o onoare". 


Etichete vânători de munteCireşoaiaVasile PopescuSorin AnghelescuMoldoveanuFagaras

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live