Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

20 Iulie 2015
Vizualizari: 1146
Comentează add

Drapelul Cubei a fost arborat astăzi în Statele Unite, în faţa Departamentului de stat american, marcând reluarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Havana.

Drapelul Cubei, arborat după 54 de ani la Departamentul de stat american

mihaela-mihai

Foto: dailystar.com.lb.

Drapelul Cubei a fost arborat astăzi în Statele Unite, în faţa Departamentului de stat american, marcând reluarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Havana.

France Presse relatează că steagul va fi ridicat şi pe clădirea ambasadei Cubei în Statele Unite, redeschisă de la miezul nopţii după 54 de ani de întrerupere a activităţii.

La ceremonia oficială va fi prezent şi şeful diplomaţiei de la Havana, Bruno Rodriguez, care va avea apoi o întrevedere cu secretarul de stat american, John Kerry.

În schimb, în capitala cubaneză ambasada americană şi-a reluat activitatea în linişte, manifestările oficiale urmând să aibă loc în săptămânile următoare când este aşteptată o vizită a secretarului de stat american.

În jumătatea de secol de întrerupere a relaţiilor diplomatice, Statele Unite au considerat izolarea Cubei Comuniste drept obiectiv major de politică externă.

Criza rachetelor cubaneze, din 1962, a adus lumea la un pas de război după ce Havana a acceptat să găzduiască pe teritoriul său rachete nucleare sovietice.

Normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări, anunţată de anul trecut, se anunţă un proces de durată.

Statele Unite vorbesc încă de încălcări ale drepturilor omului în Cuba şi păstrează embargoul economic, până când Congresul va vota pentru ridicarea restricţiilor.

Cuba, la rândul ei, şi-ar dori să aibă în continuare un control strict asupra societăţii şi economiei centralizate. 


Etichete SUADepartamentul de stat americanCUbarelaţii diplomaticeWashingtonhavanacriza rachetelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live