Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

21 Iulie 2021
Vizualizari: 587
Comentează add

FOTO și VIDEO - Încheierea misiunii Armatei României în Afganistan, marcată printr-o ceremonie militară, în Bucureşti.

"Dragi militari, aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre" "Dragi militari, aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre" - Conține video

radio-romania-actualitati

Foto: presidency.ro

La Arcul de Triumf din Capitală a avut loc, astăzi, ceremonia militară care a marcat încheierea misiunii Armatei României în Afganistan.

Prezent la eveniment, preşedintele Klaus Iohannis a decorat drapelele de luptă ale unităţilor participante la misiunile din teatrul de operaţii.

Şeful statului a punctat în discursul său, printre altele, sacrificiul făcut, atât de militarii români, cât şi de familiile acestora.

Aproape două decenii de prezenţă neîntreruptă a Armatei României într-unul dintre cele mai dificile teatre de operaţii din lume. Peste 32.000 de militari din toate categoriile de forţe au participat la misiunile din Afganistan.

Primul batalion dislocat în teatru, în iunie 2002, a fost Batalionul 26 Infanterie din Craiova, supranumit 'Scorpionii Roşii', condus de locotenent-colonelul Nicolae Ciucă.

În teatrul de operaţii din Afganistan, peste 200 de militari români au fost răniţi, iar 27 şi-au pierdut viaţa.

-: Cinste şi onoare memoriei lor!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că misiunea Armatei României în Afganistan va rămâne în istorie drept cea mai lungă şi complexă operaţie militară din afara teritoriului naţional, după cel de-al II-lea Război Mondial.


Klaus Iohannis: Dragi militari, aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre şi suntem mândrii de voi. Ne-aţi arătat că dragostea de ţară, spiritul de sacrificiu, curajul, abnegaţia şi patriotismul rămân repere fundamentale ale naţiunii noastre. Nu ne vom uita niciodată eroii!


Reporter: La finalul misiunii Armatei României în teatrul de operaţii Afganistan au fost repatriaţi în siguranţă 615 militari şi peste 135 de tone de echipamente şi materiale.

Costurile totale ale participării Armatei României în acest teatru de operaţii sunt de peste 3 miliarde de lei.

VIDEO: Ceremonie la încheierea misiunii NATO Resolute Support din Teatrul de Operații din Afganistan. Sursa video: youtube.com/AdministratiaPrezidentialaRomania

Președintele Klaus Iohannis a decorat drapelele de luptă ale unităților participante la misiunile din teatrul de operații. FOTO: Cătălin Purcaru.

k iohannis mapn

 FOTO: Ceremonie militară. Sursa foto: Cătălin Purcaru.

ceremonie afg

(RS)


Etichete ceremonie militaraklaus iohannisafganistanmapnmilitariarmata romanaarcul de triumf(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live