Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2020
Vizualizari: 251
Comentează add

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări că toate dozele care vor ajunge pe piața europeană vor fi atât eficiente, cât și sigure.

Dozele de vaccin care vor ajunge pe piața europeană, "sigure și eficiente"

radiojurnal

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Comisia Europeană va aproba mâine un contract privind achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19 cu grupul american Moderna.

Documentul prevede cumpărarea a 160 de milioane de doze. Va fi cel de-al șaselea contract de acest fel pe care îl încheie Comisia.

Rezultate preliminare date publicității după cea de-a treia etapă de teste clinice arată că vaccinul anti-COVID-19 pus la punct de Moderna are o eficiență de aproape 95%, similară cu cea a vaccinului dezvoltat de Pfizer în colaborare cu BioNTech.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări că toate dozele care vor ajunge pe piața europeană vor fi atât eficiente, cât și sigure:


Ursula von der Leyen: Imediat ce vaccinul se dovedește sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp cu un număr de doze raportat la populație și în aceleași condiții. Odată cu contractul cu Moderna, Uniunea are acum unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii de vaccinuri anti-COVID-19 din lume. Bineînțeles că toate vaccinurile din portofoliul nostru vor fi atent examinate de Agenția Europeană a Medicamentelor și vor fi autorizate și puse pe piață numai dacă sunt sigure și eficiente.


Etichete uecovid-19vaccincomisia europeanaursula von der leyen(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live