Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

4 Ianuarie 2021
Vizualizari: 379
Comentează add

Județul Hunedoara a început imunizarea la 30 decembrie, iar vaccinarea continuă potrivit procedurilor adoptate la nivel național.

Dozele de vaccin au fost suplimentate în judeţul Hunedoara

ilie-pintea

  Foto: Arhivă.

De astăzi a început activitatea în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate personalului medical.
 
În opinia coordonatorului campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, ar urma sa fie imunizați cel putin 20.000 de oameni pe zi.
 
Pâna ieri s-au vaccinat 13.596 de persoane din rândurile personalului medical.
 
Vaccinarea continuă şi în judeţul Hunedoara, unde dozele de vaccin au fost suplimentate chiar în cursul dimineţii.
 
Cu toate că mulţi medici se mai gândesc, încă, în legătură cu imunizarea, cifrele sunt în creştere, iar autorităţile pregatesc deja următoarea etapă de administrare a vaccinului împotriva COVID-19.
 
Reporter: Județul Hunedoara a început imunizarea la 30 decembrie, iar vaccinarea continuă potrivit procedurilor adoptate la nivel național. O nouă tranșă de vaccinuri a ajuns chiar în această dimineață, iar dozele au fost distribuite deja spre centrele din județ.
 
Directorul executiv de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei: În acest moment avem 1.277 de persoane vaccinate. Noi astăzi ne-am mai aprovizionat cu a treia tură de vaccin, pentru că am început înaintea multor județe din țară. Noi am adus, azi dimineață, încă o tăviță de 975 de doze de vaccin. La Deva deja s-au vaccinat astăzi aproape 90 de persoane, începând de azi dimineață, urmând ca și celelalte spitale la care le-am repartizat să continue vaccinarea.
 
Reporter: În prezent, județul Hunedoara are o rată de infectare de 1,23 de cazuri la mia de locuitori, însă autoritățile sanitare se așteaptă la o creștere în următoarele două săptămâni, având în vedere aglomerațiile de persoane din perioada sărbătorilor de iarnă.
 
(PH)
 

Etichete vaccindozeHunedoaracovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live