Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2014
Vizualizari: 1149
Comentează add

Liderii USL nu au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte structura Guvernului, după discuţiile de astăzi.

"Două soluţii" pentru rezolvarea situaţiei din USL

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Premierul Victor Ponta a declarat că încă nu a ajuns la o înţelegere cu partenerii liberali în ce priveşte soluţionarea crizei din Uniunea Social-Liberală.

Victor Ponta a spus că, din punctul de vedere al Uniunii Social-Democrate, există două variante: ori Guvernul rămâne în formula votată de Parlament în 2012, ori se procedează la o restructurare guvernamentală, pentru care însă nu există deocamdată consens.

Reamintim că liberalii îl propun pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis să preia funcţiile de ministru de Interne şi pe cea de vicepremier, însă în formula de acum a Executivului, funcţia de vicepremier care îi revine PNL este deţinută de cel care este şi ministru de Finanţe. 

De cealaltă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu insistă pentru numirea lui Klaus Iohannis în funcţiile de ministru de Interne şi vicepremier, care ar necesita un vot în Parlament pentru schimbarea structurii Executivului.

Crin Antonescu a declarat că liberalii nu ies de la Guvernare, dar nu sunt de acord cu restructurarea cabinetului în sensul înfiinţării unei alte funcţii de vicepremier pentru un reprezentant al Partidului Conservator.

Premierul trebuie să ia o decizie cât mai repede, a susbliniat Crin Antonescu în declaraţia făcută după reuniunea USL, întrucât Guvernul trebuie să funcţioneze.

LIderul PNL a apreciat că şeful Guvernului are două variante de acţiune: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, ori ia o altă decizie, pentru care este responsabil.


Etichete USlGuvernPSDPNLPCVictor PontaCrin Antonescuvicepremierpartidepoliticăalegeripreşedinţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live