Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iulie 2022
Vizualizari: 218
Comentează add

În unele localităţi, procedura a fost finalizată, dar mai sunt multe zone în care procesul este îngreunat de refuzul cetăţenilor de a discuta cu recenzorii.

Două săptămâni până la finalizarea ultimei etape a recensământului

radiojurnal

     Foto: Agerpres.

Mai sunt doar două săptămâni până la finalizarea ultimei etape a recensământului populaţiei, cea de colectare a datelor în teren, de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă.

În unele localităţi, procedura a fost finalizată, dar mai sunt multe zone în care procesul este îngreunat de refuzul cetăţenilor de a discuta cu recenzorii. În această situaţie este şi judeţul Braşov, după cum a declarat, pentru Radio România Braşov FM, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Ion Popescu:

Ion Popescu: Sunt foarte multe persoane care nu deschid ușile. Au fost recenzorii de cinci-șase ori la dumnealor. Se aud că sunt în casă, se uită pe vizor, ne uităm și noi la avizierul de la scara blocului și vedem că în gospodăria respectivă sunt trei-patru persoane. Peste o săptămână, în urma listelor pe care le vor întocmi toți recenzorii, o să meargă probabil personalul de recensământ împreună cu poliția și, dacă nici atunci nu vor să fie recenzați, sigur, vor primi amendă.

În prima etapă a recensământului populaţiei, cea de autorecenzare, care s-a încheiat la sfârşitul lunii mai, 47% dintre locuitorii României răspunseseră online la chestionar.

    
 


Etichete recensamant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live