Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA IERNII Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

4 Octombrie 2019
Vizualizari: 3602
Comentează add

Două platforme digitale au depus documentele pentru transport alternativ

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov

Două platforme digitale au depus – până în prezent- documentația necesară eliberării avizului pentru transportul alternativ de persoane, termenul limită pentru autorizare fiind 1 noiembrie, conform Ordonanței de Urgență prin care se reglementează această activitate.
 
Șoferii parteneri care doresc să continue activitatea și de luna viitoare trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute în Ordonanța de Urgență 49/ 2019 publicată acum două luni în Monitorul oficial.
 
Potrivit actului normativ, termenul limită pentru conformare este 1 noiembrie .  Ministerul Comunicațiilor eliberează avizele pentru platformele digitale în timp ce Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Rutieră Română se ocupă de autorizarea șoferilor parteneri.
 
Totuși, pentru ca aplicațiile digitale să poată funcționa în continuare, se poate elibera și o autorizație provizorie cu mențiunea ca toate documentele să fie depuse până la sfârșitul anului, a explicat, pentru RRA Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu : ,, Serviciile de transport alternativ sunt utilizate în România de peste 2,5 milioane de oameni şi generează locuri de muncă pentru 20.000 de şoferi. Deja avem doi operatori care şi-au depus documentaţia şi suntem în procesul de avizare.
 
Dacă operatorul până pe data de 1 noiembrie 2019 nu are finalizat acest raport de audit, dacă ne poate demonstra că sunt în parcurs de finalizare, noi îi putem prelungi până pe data de 31.12.2019 perioada în care îşi poate completa documentatia depusă.- Ministrul comunicațiilor, Alexandru Petrescu.
 
Fiecare mașină autorizată pentru transport alternativ va avea câte un autocolant special pe parbriz și pe lunetă iar un șofer se poate înscrie la mai multe platforme, a explicat Cătălin Codreanu de la Coaliția pentru Economie Digitală care reprezintă aplicațiile de profil.
 
De la 1 noiembrie, șoferii care nu respectă noile reguli pentru transportul alternativ riscă amenzi de până la 5000 de lei și imobilizarea mașinii pentru 6 luni, precizează Brigada Rutieră București.

Etichete Exclusiv onlineplatforme digitaletransport alternativaviz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live