Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

22 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1120
Comentează add

Cele două decese s-au înregistrat în judeţele Argeş şi Bacău.

Două decese în România din cauza gerului

sergiu-stet-shanghai

Foto: AGERPRES

Două persoane şi-au pierdut viaţa până acum în România din cauza gerului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cele decese s-au înregistrat în judeţele Argeş şi Bacău.

Pentru a evita efectele temperaturilor extrem de scăzute anunţate pentru perioada următoare, populaţia trebuie să evite deplasările şi expunerea la frig, recomandă Ministerul Sănătăţii.

Totodată este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate -căciuli, mănuși etc.

Oficialii din domeniul Sănătăţii recomandă consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate. Este recomandat şi consumul de fructe şi legume precum şi evitarea consumului de băuturi alcoolice.

În zilele geroase trebuie acordată o atenţie specială copiilor. Trebuie evitate situaţiile în care copiii sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, călătoriile pe distanţe lungi în vehicule fără climatizare şi neechipate corespunzător.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate .

Ministerul Sănătăţii recomandă încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii, trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a preîntâmpina  eventualele degerături.

 

Ministerul a atenţionat direcţiile de Sănătate Publică judeţene să ia toate măsurile care se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi. 

 

 

De asemenea, serviciile de ambulanţă judeţene şi SMURD vor fi avertizate să suplimenteze, pentru perioada codului galben de ger, numărul de echipaje şi să doteze corespunzător maşinile de intervenţie.


Etichete iarnăavertizarefriggercodgalben

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 val-de-frig-polar-in-europa

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live