Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Noiembrie 2018
Vizualizari: 378
Comentează add

Două mari complexe de creştere a porcilor din Căzăneşti, Ialomiţa, şi-au reluat activitatea.

Două complexe de creştere a porcilor şi-au reluat activitatea

radu-dobritoiu

Două complexe de creştere a porcilor din localitatea ialomiţeană Căzăneşti, cu peste 80.000 de capete, şi-au reluat activitatea şi efectuează primele livrări către beneficiari, fiind scoase din zona de protecţie, măsură ce fusese luată pentru prevenirea pestei porcine, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Ialomiţa.

'De câteva zile, cele două complexe de la Căzăneşti, cele mai mari din judeţul Ialomiţa, cu circa 80.000 de capete, au început livrările, am adoptat măsuri stricte pentru combaterea pestei porcine africane şi am reuşit ca după 40 de zile să scoatem cele două complexe din zona de protecţie şi, totodată, să prevenim producerea altor focare în preajma acestora', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Ialomiţa, Gigi Petre.

Potrivit acestuia, meritul reluării activităţii celor două complexe care nu au avut cazuri de pestă porcină africană, ci s-au aflat doar în zona de supraveghere, este, pe de o parte, al crescătorilor de porcine care au luat măsuri de biosecuritate corespunzătoare, şi, pe de altă parte, al autorităţilor judeţene care au reuşit să ţină departe focarele de pestă porcină africană.

Prefectul Gigi Petre susţine că 's-ar impune luarea unor măsuri legislative cum ar fi micşorarea zonei de supraveghere pentru marile complexe, dar şi limitarea numărului de porci crescuţi în gospodăria ţărănească la două-trei exemplare'.

În judeţul Ialomiţa sunt 125 de focare de pestă porcină în circa 20 de localităţi, în ultimele zece zile neapărând noi cazuri.
 


Etichete pesta porcina africanacrestere porcireluare crestere porci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live