Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2018
Vizualizari: 467
Comentează add

Meteorologii au transmis două avertizări cod galben de vreme rea, iar Ministerul de Interne este pregătit să intervină.

Două avertizări cod galben de vreme rea

radiojurnal

Foto: Politia Romana

Ninsorile şi vântul au pus stăpânire pe mai multe zone din ţară.

Meteorologii au transmis două avertizări cod galben de vreme rea, iar Ministerul de Interne s-a pregătit să intervină cu promptitudine acolo unde va fi nevoie.

12 judeţe din munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, dar şi zona deluroasă din Banat, Oltenia şi Muntenia sunt până la ora 11:00 sub cod galben de ninsori abundente.

Apoi, precipitaţiile se vor extinde şi vor cuprinde 14 judeţe din estul Carpaţilor Meridionali, Carpaţi Orientali, cea mai mare parte a Moldovei şi local, din nordul Munteniei, unde codul galben de vreme rea este valabil până mâine-dimineaţă. În toate aceste zone va fi viscol, polei şi gheţuş şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Peste 10.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină cu peste 3.000 de utilaje în sprijinul populaţiei din zonele afectate de ninsori şi viscol. Ministerul de Interne le-a cerut prefecţilor din judeţele vizate de avertizări să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă acolo unde este cazul şi să aibă ca prioritate sprijinirea oamenilor care au nevoie de ajutor, dar şi buna funcţionare a utilităţilor.


Etichete Meteorologiavertizări cod galben de vreme reaMinisterul de Interne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live