Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Aprilie 2015
Vizualizari: 1236
Comentează add

Corpul de Control al prim-ministrului va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru încălcarea unor prevederi legale în legătură cu modernizarea drumului naţional "Transalpina".

Dosarul Transalpina ar putea ajunge la DNA

radiojurnal

Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Foto: Arhivă 

Corpul de Control al prim-ministrului va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru încălcarea unor prevederi legale în legătură cu modernizarea drumului naţional "Transalpina" în timpul mandatelor foştilor miniştri liberali Ludovic Orban şi Varujan Vosganian. 

Decizia a fost luată după ce la controlul efectuat la solicitarea premierului Victor Ponta, s-a constatat o pagubă la bugetul statului de peste 388 de milioane de lei. 
 
În septembrie 2008 reprezentanţii CNADNR şi reprezentantul legal al Societăţii Romstrade SRL, Nelu Iordache au încheiat contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv de investiţii în sistem de finanţare credit - furnizor. 
 
În raport se arată că fostul ministru liberal, Ludovic Orban a încercat să obţină o finanţare pentru buget pentru Transalpina, în raport precizându-se clar că această tentativă fusese deja respinsă de Ministerul Finanţelor. 
 
Pe de altă parte, Ludovic Orban ar fi solicitat în guvern şi adoptarea în regim de urgenţă a unei hotărâri, în scopul finanţării de la bugetul de stat a modernizării drumului naţional 67C, fără avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor, act care a fost contrasemnat pentru ministru transporturilor de către secretarul de stat Septimiu Buzaşu, deşi ministrul de drept nu îşi delegase atribuţiile nimănui, dar şi de ministrul de atunci al economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, acesta din urmă semnând şi nota de fundamentare. 
 
Astfel în baza celor constatate, Corpul de Control al premierului va sesiza în cel mai scurt timp DNA.

Etichete Corpul de Control al prim-ministrului va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţiemodernizarea drumului naţional "Transalpina"Ludovic OrbanVarujan Vosganianreprezentanţii CNADNR şi reprezentantul legal al Societăţii Romstrade SRLNelu Iordache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live