Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

13 Octombrie 2014
Vizualizari: 1220
Comentează add

Camera Deputaţilor a fost de acord cu cererea procurorilor de ridicare a imunității lui Valerian Vreme, în timp ce senatorii au amânat discutarea unor cauze similare.

”Dosarul Microsoft”, văzut diferit de senatori și de deputați

sorin-solomon

Foto: Arhivă.

DNA poate începe urmărirea penală faţă de deputatul Valerian Vreme în dosarul de corupţie Microsoft, după ce astăzi Camera Deputaţilor a fost de acord cu cererea procurorilor în acest sens. 

La Senat însă discutarea cererilor similare privitoare la senatorii Ecaterina Antonescu şi Şerban MIhăilescu va mai aştepta încă două săptămâni.

Deputaţii au votat în favoarea cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Valerian Vreme, fost ministru al comunicaţiilor.

El este acuzat de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft.

Valerian Vreme este acuzat de DNA pentru abuz în serviciu săvârşit în perioada septembrie 2010 - februarie 2012, când a fost ministru al comunicaţiilor. 

Deputaţii jurişti au avizat favorabil ancheta procurorilor, după ce i-au ascultat punctul de vedere, precum şi pe cel al avocatei sale, însă plenul a avut ultimul cuvânt, potrivit procedurilor parlamentare. 

Senatul amână decizia

Comisia juridică a Senatului amână pentru două săptămâni discutarea şi elaborarea unui raport în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu suspectaţi de fapte de corupţie în dosarul Microsoft în timpul în care au fost ministru al educaţiei, respectiv şef al Secretariatului General al Guvernului.

Ei au de analizat referatele Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale pentru cei doi şi spun că materialul pe care-l au de studiat este foarte volumios.

Astfel, o decizie privindu-i pe senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu ar putea fi luată pe 28 octombrie.

În dosarul Microsoft sunt implicaţi nouă foşti miniştri, pentru care DNA a cerut ridicarea imunităţii pentru începerea urmăririi penale.

Aceştia sunt acuzaţi într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie în cazul mai multor contracte referitoare la licenţe IT. 


Etichete SenatdosarMicrosoftDNAmagistraţiEcaterina AndronescuŞerban Mihăilescuurmărire penalăabuzacuzaţiiValerian VremeCamera Deputaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live