Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

12 Mai 2014
Vizualizari: 1426
Comentează add

Până în prezent, peste 3500 de medici şi 50 de spitale din România utilizează dosarul electronic de sănătate şi el a fost deja constituit pentru mai mult de 300.000 de pacienţi.

Dosarul electronic de sănătate, greu de implementat

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă Agerpres.

Până în prezent, peste 3500 de medici și 50 de spitale din România utilizează dosarul electronic de sănătate și el a fost deja constituit pentru mai mult de 300.000 de pacienți , a declarat luni, la Sibiu, responsabilul din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru promovarea Dosarului Electronic la Sănătate, doctorul Marius Filip.

Reprezentanții CNAS au organizat luni o întâlnire de informare cu cateva zeci de medici din Sibiu, privind sistemul informatic integrat pentru dosarul electronic de sanatate, care a început să fie implementat de luna trecută.

Medicii de familie din județul Sibiu nu au început încă să introducă date în dosarul electronic de sănătate, a afirmat vicepreședintele filialei sibiene a Societății de Medicină de Familie, doctorul Rodica Fărcășanu.

Ea a precizat că într-o primă etapă acest lucru va presupune un efort în plus din partea medicilor de familie, dar care va fi util în viitor, însă numai cu condiția ca pacientul să-și dea acordul ca acest dosar electronic de sănătate să poată fi vizualizat de medici, și nu doar de pacient.


Etichete Ştiri CentruDosarul Electronic de SănătateRomâniapacienţiSibiuCasa Națională de Asigurări de Sănătatemedici de familie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live