Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 229
Comentează add

Dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, care priveşte evenimentele de după căderea regimului comunist, a fost trimis luni în instanţă.

Dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în instanţă

florin-lepadatu

 

Dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, care priveşte evenimentele de după căderea regimului comunist, a fost trimis luni în instanţă.

Procurorii militari au finalizat ancheta referitoare la violenţele care au avut loc după fuga lui Nicolae Ceauşescu, din data de 22 decembrie 1989.

Cercetările au arătat că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, ar fi fost create numeroase situaţii în care s-au dat ordine militare contradictorii şi s-au tras haotic focuri de armă, fiind omorâţi peste 860 de oameni.

În dosar sunt acuzaţi, între alţii, de crime împotriva umanităţii, fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu.

În cazul altor persoane, între care fostul premier Petre Roman, procurorii militari au dispus clasarea cauzei.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi-a cerut scuze în numele instituţiei pe care o conduce, pentru că ancheta a durat aproape trei decenii.

Augustin Lazăr: "Juriştii încheie această provocare prezentând adevărul judiciar, ca parte componentă a unei investigaţii foarte complexe, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele Revoluţiei din Decembrie '89 nu este una instituţională, ci este o responsabilitate directă, individuală", potrivit Rador.


Etichete Revoluţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live