Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

22 Noiembrie 2020
Vizualizari: 1013
Comentează add

Dat fiind contextul special provocat de pandemia cu noul coronavirus, oficialii DRP au ridicat personal dosarele pentru a le aduce la București, unde vor fi evaluate.

Dosarele de burse pentru elevii români din Ucraina, preluate de la graniță

luminita-voinea

Oficiali DRP la graniță.Sursa: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, însoțit de mai mulți reprezentanți ai acestei instituții, s-a aflat zilele acestea la punctele de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației și Siret,  pentru a prelua dosarele de burse pentru elevii etnici români din Ucraina, care studiază la școli în limba română.

Dat fiind contextul special provocat de pandemia cu noul coronavirus, oficialii DRP au ridicat personal dosarele pentru a le aduce la București, unde vor fi evaluate. 

Joi, 19 noiembrie a.c., la Sighetu Marmației, secretarul de stat Ovidiu Burdușa și directorul Direcției Comunități Istorice din cadrul DRP, Radu Cosma, au primit dosarele de la reprezentanții oficiului consular al României la Slatina/Solotvino, domnul Grațian Florin Pârvu și domnul Gheorghe Anghel.

Vineri, 20 noiembrie a.c., s-a realizat predarea și primirea dosarelor la punctul de trecere a frontierei de la Siret. Documentația a fost transmisă de consulul general al României la Cernăuți, doamna Loredana Irina Stănculescu, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Niculai Barbă, și a oficialilor DRP.

În cursul săptămânii viitoare vor ajunge în țară și dosarele transmise de Consulatul General al României la Odesa.

Anul acesta, peste 5.000 de elevi etnici români din clasele I-III din Ucraina beneficiază de burse în valoare de 1.000 de lei/elev, oferite de DRP.


Etichete etnici româniUcrainaeleviburseDRPeducațielimba românăcomunități

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live