Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Martie 2020
Vizualizari: 2068
Comentează add

Anterior confirmării diagnosticului, tânăra a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat izolarea.

Dosar penal pentru că nu a respectat izolarea la domiciliu #coronavirus

ilie-pintea
Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani s-a autosesizat și a constituit un dosar penal pe numele tinerei de 26 de ani din Valea Jiului confirmată cu COVID – 19, din cauză că nu a respectat termenii izolării la domiciliu după ce s-a întors din Italia, așa cum i se recomandase.
 
Potrivit procurorilor, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. 
 
Pacienta ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu după ce s-a întors din Italia, însă a făcut mai multe deplasări, fără să anunțe că vine din zonă cu potențial de risc și că ar trebui să fie în izolare conform procedurilor.
 
La Spitalul de Urgență din Petroșani a intrat în contact cu mai mulți medici și pacienți fără să spună că vine dintr-o zonă de risc și a fost chiar și în municipiul Hunedoara, pentru un RMN. O femeie de 56 de ani care a stat cu ea în salon a fost testata pentru suspiciunea de coronavirus, iar DSP Hunedoara a ridicat probe de la 40 de persoane care au întrat în contact cu tânăra cu coronavirus.
 
Anterior confirmării diagnosticului, ea a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat izolarea. 

Etichete dosarpenalcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live