Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

19 Octombrie 2016
Vizualizari: 970
Comentează add

Victima din apartamentul unde a avut loc deflagraţia, în vârstă de 24 ani, a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă SMURD, la o clinică din București.

Dosar penal în cazul exploziei de la Bistriţa soldată cu nouă răniți

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Blocul din Bistrița, unde a avut loc explozia. Foto: Cristiana Sabău.

Poliţiştii bistriţeni au deschis, miercuri, dosar penal în urma exploziei din Bistriţa care a afectat 40 de apartamente.

Șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisarul şef Claudiu Jurcan, a anunţat că s-a constituit un dosar penal la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, se fac cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment.

"Urmează să ne pronunțăm după efectuarea expertizelor și constatărilor. Va fi o activitate de durată, având în vedere suprafața afectată, nu ne putem pronunța până nu avem toate datele anchetei. Persoana care a fost surpinsă de deflagrație în apartament se numește Andrei Condrade și are 24 de ani”, a explicat Jurcan.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să se facă inventarierea pagubelor şi o evaluare a situaţiei înainte să li se permită locatarilor să intre din nou în apartamente.

FOTO: Cristiana Sabău.

În jurul orei 00.32, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa a fost anunţat despre producerea unei explozii întrun bloc de locuit din municipiul Bistriţa, str. Arţarilor.

În cel mai scurt timp, s-au deplasat la faţa locului forţe din cadrul ISU Bistrița-Năsăud: un echipaj de terapie intensivă SMURD, un echipaj de prim ajutor SMURD, două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială pentru salvare de la înălţimi.

Imediat, efectivele salvatorilor au fost suplimentate cu forţe de la alte instituţii, astfel: SAJ Bistriţa-Năsăud cu 5 ambulanţe tip B2 și 10 cadre medicale, SVSU Bistriţa cu 2 autospeciale și 8 voluntari, IJJ Bistriţa-Năsăud cu 2 autospeciale și 13 jandarmi, IPJ Bistriţa-Năsăud cu 8 autospeciale și 20 polițiști, o echipă a societăţii de distribuţie a gezelor naturale şi o echipă aparţinând societăţii de distribuţie energie electrică.

Salvatorii au procedat la evacuarea locatarilor din imobilul afectat de explozie.

Majoritatea dintre aceștia s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenție la fața locului.

A fost acordată asistenţă medicală unui număr de nouă victime, acestea fiind ulterior transportate la UPU – SMURD din cadrul Spitalului Judeţean.

Victima din apartamentul unde a avut loc deflagraţia, în vârstă de 24 ani, a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă SMURD, la o clinică de specialitate din municipiul Bucureşti.

Cu sprijinul Primăriei municipiului Bistriţa, au fost asigurate 20 locuri de cazare şi adăpost provizoriu pentru persoanele evacuate.

Majoritatea locatarilor s-au cazat la rude şi prieteni, doar trei persoane au fost cazate în spaţiul pus la dispoziție de autorități.

După finalizarea intervenţiei, forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, asigură securitatea imobilului afectat.

În urma deflagraţie au fost afectate cele 40 de apartamente din imobil şi un număr de 25 apartamente din imobilele învecinate (geamuri sparte).

La faţa locului o comisie lucrează pentru stabilirea unei cauze de producere a deflagraţiei”.

Foto: Cristiana Sabău.


 


Etichete dosar penalexplozie bloc bistritapolitieapartamentebistritaapel de urgenta 112smurd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live