Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2019
Vizualizari: 489
Comentează add

Ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a fost convocat la Ministerul Ungar de Externe pentru a discuta pe tema evenimentelor de la Valea Uzului.

Dosar penal deschis pentru distrugeri la cimitirul de la Valea Uzului

radiojurnal

 Reprezentantii organizatiilor romanesti care au venit la cimitirul de la Valea Uzului sa comemoreze eroii romani.(6.6.2019) Foto: Agerpres.

Poliţia Română a deschis un dosar penal pentru distrugerea porţii de acces în cimitirul din Valea Uzului, judeţul Harghita, s-a anunţat oficial vineri, 7 iunie.

În cursul yilei de joi, aproximativ 1000 de reprezentanţi ai unor organizaţii au forţat intrarea în cimitirul respectiv pentru a participa la comemorarea soldaţilor români îngropaţi acolo.

Jandarmeria a reiterat astăzi că ieri au fost momente tensionate, dar NU au existat violenţe între etnicii români şi cei câteva sute de membri ai comunităţii maghiare din Harghita şi Covasna, dar nici între cele două grupări şi forţele de ordine, contrazicându-i astfel pe unii politicieni maghiari din România şi Ungaria. 

Între timp, ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a fost convocat la Ministerul Ungar de Externe pentru a discuta pe tema evenimentelor de la Valea Uzului, însă partea ungară susţine că diplomatul român a refuzat să se prezinte la convocare.

 

Etichete Marius LazurcaValea UzuluicimitireroiHarghitaCovasna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live