Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

22 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1691
Comentează add

La Dorohoi, judeţul Botoşani, au loc mai multe acţiuni de comemorare a victimelor deportărilor evreilor în Transnistria.

Dorohoi: 75 de ani de la deportarea evreilor în Transnistria

gina-poenaru-botosani

Foto: ro.wikipedia.org

Astăzi, la Dorohoi, judeţul Botoşani, au loc mai multe acţiuni de comemorare a victimelor deportărilor evreilor în Transnistria.

Vor fi dezvelite plăci comemorative în Gara Dorohoi şi la Sinagoga din localitate, iar la Teatrul Municipal, începând cu ora 16:00, va avea loc Simpozionul 75 de ani de la deportarea evreilor dorohoieni în Transnistria.

La evenimentele ce marchează 75 de ani de la deportarea evreilor din Dorohoi în Transnistria vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precumşsi reprezentanţi ai Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi ai Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

De asemenea, în perioada 21-26 noiembrie, la Dorohoi se desfăşoară şi tabăra de creaţie şi pictură Artă, Educaţie, Memorie - talentul tinerilor artişti în slujba adevărului.

În cadrul proiectului, 32 de elevi ai liceelor de artă din Bacău, Buzău, Botoşani şi Dorohoi vor contribui la o mai bună cunoaştere şi promovare a adevărului despre Holocaust, prin artă.

Lucrările tinerilor artişti urmează să fie prezentate într-o expoziţie colectivă la Bucureşti, Bruxelles şi Vatican.


Etichete Dorohoi75 de ani de la deportarea evreilor în Transnistriacomemoraresinagoga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live