Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Luni, 22 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

20 Martie 2019
Vizualizari: 154
Comentează add

Donatorii de sânge vor primi mesaje de mulţumire şi vor fi informaţi atunci când un pacient beneficiază de sângele donat de ei.

Donatorii de sânge vor fi menţinuţi în baza de date

adriana-leu

Foto: Arhivă/Facebook.com.

Donatorii de sânge vor primi mesaje de mulţumire şi vor fi informaţi atunci când un pacient beneficiază de sângele donat de ei, sunt prevederi din legea adoptată astăzi în unanimitate în Camera Deputaţilor,  for decizional în acest caz, cu scopul de încurajare a donării de sânge.

Donatorii vor fi menţinuţi în baza de date, iar în momentul în care apar situaţii de urgenţă, aceştia vor primi un mesaj de solicitare în care vor fi anunţaţi despre nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesare, se mai arată în documentul menit să stimuleze donarea periodică de sânge şi creşterea numărului donatorilor. Iniţiatorii legii au explicat că se încearcă, astfel, ca oamenii să fie atenţionaţi în mod permanent asupra importanţei donării de sânge.

Cel care primeşte un astfel de mesaj va fi onorat şi invitat, în acelaşi timp, să îşi repete gestul, mai spun ei. Deputatul UDMR Vass Levente a susţinut la dezbaterile din plen că este vorba despre o modificare legislativă mică, însă importantă, pentru că ar trebui să se păstreze donatorii de sânge constanţi şi să crească numărul celor ocazionali. Grupurile parlamentare PSD, USR, PNL, PMP s-au declarat în favoarea proiectului de lege şi au încurajat donarea de sânge.

Senatul a adoptat proiectul de lege în octombrie 2018, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Statisticile arată că, în România, doar 2% din populaţie donează sânge, în condiţiile în care, în Franţa, de exemplu, procentul este de 50%.


Etichete donatoribaze de date

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live