Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2020
Vizualizari: 511
Comentează add

La Timişoara, numeroşi oameni care vin să doneze sânge sunt diagnosticaţi, în urma analizelor, cu diferite boli.

Donatori şi nu prea...

florin-lepadatu

 Foto: anp.gov.ro.

La Timişoara, numeroşi oameni care vin să doneze sânge sunt diagnosticaţi, în urma analizelor, cu diferite boli.

Situaţia este gravă, în condiţiile în care, oricum, la Centrul de Tranfuzie Sangvină din Timişoara, vin prea puţini donatori, relatează corespondentul RRA Alina Bujancă: "În fiecare lună, cel puţin 100 de persoane, care vor să doneze sânge, află, în urma analizelor obligatorii la care sunt supuse, că suferă de diferite afecţiuni.

Unii, precum cei cu Hepatită B sau C, sunt excluşi pentru totdeauna de la donare şi sunt îndrumaţi către clinicile de specialitate.

Medicii atrag atenţia că nevoia de transfuzii în spital este foarte mare, însă este extrem de important ca sângele să fie de calitate.

Din păcate, la Centrul din Timişoara, numărul zilnic de donator sănătoşi oscilează foarte mult, fiind între 50 şi 120 de persoane, şi asta în condiţiile în care, în zilele de vârf, numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă se cer câte 100 de pungi de sânge pe zi, deoarece aici vin cazurile cele mai grave din toată zona de vest a ţării.

În aceste condiţii, pentru a se satisface toate solicitările unităţilor medicale, au loc campanii de donare de sânge în firme şi în instituţiile publice şi se face apel şi la judeţele limitrofe."


Etichete donaredonatorisânge

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live