Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

13 Iunie 2011
Vizualizari: 1802
Comentează add

În cadrul unei conferinţe organizată la Londra s-a obţinut promisiunea donării a 4,3 miliarde de dolari pentru vaccinarea copiilor. În lume, anual, mor patru milioane de copii din cauza pneumoniei şi a diareei.

Donaţii de miliarde de dolari pentru imunizarea copiilor

paul-poterasi

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunţat că va dona 1 miliard de dolari pentru vaccinare. Foto: Reuters.

Un program mondial de vaccinare, susţinut de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a obţinut promisiuni de donaţii în valoare de 4,3 miliarde de dolari cu ocazia unei conferinţe a donatorilor desfăşurată luni la Londra, a anunţat ministrul britanic pentru dezvoltarea internaţională, Andrew Mitchell, citat de BBC.

Alianţa Globală de Vaccinare şi Imunizare a estimat că aceste fonduri vor salva în următorii patru ani peste patru milioane de vieţi.

Donaţiile au depăşi aşteptările care se situau în jurul cifrei de 3,7 miliarde de dolari.

"Am depăşit obiectivul pe care ni l-am propus. Am obţinut un angajament de 4,3 miliarde de dolari"

"Vom salva patru milioane de vieţi şi vom vaccina 250 de milioane de copiii până în 2015", a declarat ministrul britanic, Andrew Mitchell, în cursul unei conferinţe de presă.

Marea Britanie a promis că va dona 1,3 miliarde de dolari, în vreme ce magnatul Microsoft, Bill Gates, a declarat că va dona un miliard de dolari pentru această campanie.

Alte donaţii anunţate la summitul de la Londra includ 677 de milioane de dolari din partea Norvegiei şi 450 de milioane de dolari din partea SUA.

Australia, Franţa, Germania, Italia, Suedia şi Olanda au promis de asemenea că vor face donaţii.

Marea Britanie deja a dat mai mult decât oricare altă naţiuni, donaţiile din ultimii 30 de ani ajungând la doua miliarde de lire.

Conferinţa donatorilor a fost organizată de GAVI, o coaliţie care reuneşte mai multe ţări şi parteneri privaţi, şi al cărei obiectiv este vaccinarea locuitorilor din cele mai sărace ţări.

Două milioane de copii mor anual de pneumonie

Premierul britanic David Cameron a declarat că a fost un caz puternic de moralitate ca Marea Britanie să îşi păstreze angajamentele pe care şi le-a luat în ţările în curs de dezvoltare, în ciuda circumstanţelor economice din ţară.

"Astăzi ne-am reunit pentru că avem şansa să salvăm viaţa a patru milioane de oameni", a spus David Cameron.

Premierul a adăugat că este de neconceput ca în anul 2011patru milioane de copii să moară din cauza pneumoniei şi a diareei.

"Celor care susţin că ar trebui să-i ajutăm, dar că  ar trebui să onorăm acele promisiuni în altă zi deoarece acum nu ne putem permite, le transmit că nu ne putem permite să aştepte", a mai spus afirmat David Cameron.

Două milioane de copii mor anual de pneumonie în ciuda faptului că există un vaccin care să-i protejeze.


Etichete donaţiiMarea BritanieBill GatesSUANorvegiaAustraliaFranţaGermaniaItaliaSuediaOlandavaccinarepneumonieDavid Cameron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live