Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

25 Iulie 2019
Vizualizari: 954
Comentează add

Ambasada Statelor Unite investeşte o jumătate de milion de dolari în restaurarea bisericii fortificate de la Alma Vii din judeţul Sibiu.

Donaţie a Ambasadei SUA pentru restaurarea unei biserici fortificate

carmen-vulcan-sibiu

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm (al doilea din dreapta), prezentand donatia facuta de SUA pentru biserica fortificata din Alma Vii, judetul Sibiu, iulie 2019. Foto: Carmen Vulcan.

Ambasada Statelor Unite investeşte o jumătate de milion de dolari în restaurarea bisericii fortificate de la Alma Vii din Judeţul Sibiu.

Donaţia a fost făcută, astăzi, într-o ceremonie la care a participat ambasadorul american în România, Hans Klemm.

Proiectul din satul Alma Vii inițiat de Fundația "Mihai Eminescu Trust" a câștigat cea mai mare sumă oferită în acest an prin fondul ambasadorial pentru conservarea patrimoniului cultural, în urma unei competiții internaționale la care au participat proiecte din întreaga lume, a declarat ambasadorul american Hans Klemm.

Hans Klemm: Această investiţie este într-o clădire monument, dar, de fapt, este pentru comunitatea din Alma Vii. Acest proiect al Fundației "Mihai Eminescu Trust" a obținut cea mai mare finanțare dintre toate proiectele susținute de ambasadorii americani din întreaga lume.

Prezent la evenimentul din satul Alma Vii, ministrul român al culturii, Daniel Breaz, a anunțat că ministerul va finanța studiile de fezabilitate pentru restaurarea a 10 biserici fortificate din Transilvania.

El a subliniat că România are capacitatea să restaureze multe dintre clădirile de patrimoniu, dar că proprietarii lor evită să depună proiectele necesare pentru obținerea finanțării.

Interior din biserica fortificata Alma Vii din jud. Sibiu, iulie 2019. Foto: Carmen Vulcan


Etichete bisericafortificatadonatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live