Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2018
Vizualizari: 461
Comentează add

Numărul donatorilor de sânge este mult mai scăzut pe perioada verii, de aceea există posibilitatea ca unele intervenţii chirurgicale sau tratamente să fie amânate.

Donarea de sânge în judeţul Alba a scăzut cu o treime

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Numărul donatorilor de sânge este mult mai scăzut pe perioada verii, de aceea există posibilitatea ca unele intervenţii chirurgicale sau tratamente să fie amânate.

La centrul de transfuzie sanguină din judeţul Alba, numărul donatorilor de sânge a scăzut cu 33% în luna iulie faţă de luna iunie, luna aceasta medicii se aşteaptă la o situaţie şi mai alarmantă. Cea mai mare nevoie este de RH negativ, însă e criză de orice tip de sânge constant, având în vedere că situaţiile neprevăzute apar de la o oră la alta.

"Zilnic, mii de bolnavi internaţi în spitalele din România au nevoie de transfuzie de sânge. La ora actuală, sângele nu poate fi înlocuit cu altceva. Trebuie înţeles faptul că sângele are o perioadă de valabilitate scurtă. Deci nu poate fi stocat mult timp. Cu excepţia plasmei. După donare, sângele se reface într-o perioadă relativ scurtă de timp, iar imunitatea creşte", a declarat Ana Savu, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Alb. 

Poate dona sânge orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, care se încadrează din punct de vedere al greutăţii, e sănătos, nu a suferit intervenţii chirurgicale. Sângele donat de o singură persoană poate salva trei vieţi.


Etichete Ana SavudirectorCentrul de Transfuzie Sanguină Albasângedonare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live