Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

28 Iunie 2016
Vizualizari: 948
Comentează add

Parlamentul european a votat o rezoluţie în care solicită Marii Britanii să ceară activarea articolului 50 "pentru a preveni nesiguranţa care afectează pe toată lumea".

Donald Tusk: Respectăm voinţa poporului britanic, dar şi Tratatul UE

cerasela-radulescu

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Foto: voiceofvienna.org

Nu va exista vreo negociere cu Marea Britanie până când premierul britanic, David Cameron, nu notifică în legătură cu articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, declară preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, înainte de începerea reuniunii şefilor de stat şi de guvern, care au pe agendă, în această seară, acest subiect.

Între timp, Parlamentul European a votat o rezoluţie în care cere Marii Britanii să activeze imediat clauza de retragere din Uniunea Europeană, pentru a evita orice incertitudine care ar putea prejudicia interesele Uniunii Europene.

Reporter: Cerasela Rădulescu - Respectăm voinţa poporului britanic, dar şi Tratatul UE - spune preşedintele Donald Tusk. "UE este gata să înceapă procedura de retragere a Marii Britanii prevăzută în tratat, chiar de astăzi, fără entuziasm, e adevărat, dar fără notificare nu începem procesul de divorţ sau vreo discuţie privind relaţiile viitoare dintre UE şi Marea Britanie". Summitul începe cu alte teme pe agendă, cum ar fi relaţia UE cu NATO şi este invitat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, dar va fi discutată şi imigraţia.

La cină, cei 27 de lideri vor asculta opiniile premierului britanic, David Cameron, şi vor discuta împreună despre situaţia de după referendum. Între timp, Parlamentul a votat o rezoluţie în care solicită Marii Britanii să ceară activarea articolului 50 pentru a preveni nesiguranţa care afectează pe toată lumea şi pentru a proteja /.../ faptul că parlamentul trebuie să-şi dea consinţământul pentru acordul de retragere şi pentru orice formă de relaţie pe viitor.

Realizator: Preşedintele României, Klaus Iohannis, care va fi diseară la Consiliul European, declară că în procesul de negociere pe care îl va implica ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi la care ţara noastră va lua parte va apăra cu fermitate menţinerea egalităţii de drepturi între toţi cetăţenii Uniunii, inclusiv în ce priveşte drepturile românilor care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie. Corespondentul nostru ne-a mai relatat că premierul britanic a sosit la summit cu puţin timp în urmă şi a declarat că doreşte o poziţie constructivă cu celelalte state membre, şi nu o ruptură definitivă a ţării sale de spaţiul european.


Etichete Donald Tuskbrexittratatul ue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live