Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

23 Iunie 2020
Vizualizari: 415
Comentează add

Donald Trump vrea să suspende o serie de vize de muncă acordate de SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto: Arhivă.

Președintele Donald Trump vrea să suspende o serie de vize de muncă acordate de SUA, ceea ce ar duce la apariția a peste o jumătate de milion de locuri de muncă pentru americani.

Reporter: Doina Saiciuc - Oficialii Administrației Trump au spus că preşedintele va semna un ordin executiv pentru a suspenda emiterea de vize de muncă temporare până la sfârșitul anului.

Ordinul se va referi la vizele H1B, H2B, H4, L1, ca și la anumite vize J1. Vizele H1B sunt acordate persoanelor calificate în special în industria tech. Vizele H2B se acordă muncitorilor sezonieri, iar H4 - soțiilor sau soților deținători de vize H1B. Vizele J1 sunt acordate cercetătorilor și studenților, iar vizele L1 sunt acordate directorilor care își transferă pozițiile în SUA în aceeași companie pentru care lucrează în străinătate.

Restricțiile privind emiterea de vize ar face disponibile 500.000 de locuri de muncă pentru persoanele aflate deja în SUA.

Oficialii americani spun, de asemenea, că Donald Trump a cerut consilierilor săi să lucreze asupra unor reforme ale sistemului imigrației pe termen mai lung.

Ordinul executiv nu se aplică celor deja aflați în SUA. Noul ordin va primi, foarte probabil, o entuziastă aprobare din partea republicanilor și așa-numiților ulii ai imigrației, care au făcut presiuni pentru adoptarea de măsuri mai puternice pentru a proteja locurile de muncă americane, în vreme ce economia se redresează.

(PH)

 


Etichete SUAvize de muncaDonald Trump(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live