Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

6 Iulie 2017
Vizualizari: 1036
Comentează add

Preşedintele american a făcut din nou un apel către ţările membre NATO să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de Alianţă

Donald Trump: SUA şi Polonia lucrează împotriva ameninţărilor Rusiei

oana-bala

Preşedinţi şi premieri din 12 state la summitul "Iniţiativa celor trei mări" din Varşovia foto: presidency.ro

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a salutat cooperarea militară cu Polonia şi faptul că este una din puţinele ţări aliate care îşi respectă angajamentele financiare faţă de NATO.

Donald Trump a avut convorbiri la Varşovia cu omologul său polonez, Andrzej Duda, înaintea summitului ţărilor central şi est-europene "Iniţiativa celor trei mări", cărora le-a transmis deja asigurări de pace.

Trimisul Radio România Actualităţi Oana Bâlă transmite că preşedintele american, Donald Trump, invitat special la summitul de la Varşovia, a avut, în această dimineaţă, convorbiri cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, după care au avut o conferinţă comună de presă.

Donald Trump a spus că SUA lucrează împreună cu Polonia pentru a răspunde ameninţărilor venite din partea Rusiei şi a contracara comportamentul său destabilizator. El a făcut din nou un apel către ţările membre NATO să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de Alianţă. De asemenea, preşedintele american a transmis un semnal legat de testul făcut de Coreea de Nord, care a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune şi a calificat comportamentul Phenianului drept foarte periculos. 

Donald Trump: "Nu numai că trebuie să ne punem în siguranţă în faţa terorismului, dar trebuie să înfruntăm şi ameninţarea Coreii de Nord, pentru că asta este: o ameninţare. Şi o vom combate cu putere.

Preşedintele Duda şi cu mine cerem tuturor naţiunilor să înfrunte acest pericol global şi să demonstreze public Coreii de Nord că există consecinţe pentru comportamentul ei dăunător."

La rândul său, preşedintele Poloniei a precizat că ţara sa este un partener loial al SUA, cu care cooperează pe mai multe paliere, unul dintre acestea fiind securitatea. Preşedinţii celor 12 ţări participante la summit, printre care se numără şi preşedintele Klaus Iohannis, s-au reuniţ apoi în prima sesiune plenară, cea transatlantică.

A doua sesiune va avea loc după-amiază şi vizează transporturile, infrastructura şi energia. Preşedintele Donald Trump a susţinut de asemenea primul său discurs public din Europa, în Piaţa Krasinski din centrul Varşoviei.


Etichete Donald Trump"iniţiativa celor trei mări"VarşoviaAndrzej DudaPoloniaNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live