Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

23 Martie 2019
Vizualizari: 364
Comentează add

Phenianul este obiectul unor severe sancţiuni economice internaţionale şi americane din cauza programelor sale de înarmare nucleară sau balistică.

Donald Trump: SUA nu vor impune sancţiuni suplimentare Coreei de Nord

doina-saiciuc

Preşedintele american, Donald Trump, a transmis că nu va impune sancţiuni suplimentare Coreei de Nord la doar o zi după ce respectivele sancţiuni fuseseră anunţate de Departamentul Trezoreriei, care se află în subordinea Administraţiei.

Phenianul este obiectul unor severe sancţiuni economice internaţionale şi americane din cauza programelor sale de înarmare nucleară sau balistică. 

Anunțul președintelui Trump a surprins nu numai Departamentul Trezoreriei, dar i-a surprins și pe mulţi din principalii săi consilieri.

Explicând într-o declarație decizia președintelui, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a arătat: "Președintele Trump îl place pe președintele Kim și nu crede că aceste sancțiuni vor fi necesare".

Într-o declarație fermă, secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, anunțase joi că impune sancțiuni împotriva a două companii de transport maritim, cu sediul în China, acuzate că ajută Coreea de Nord să evite sancțiunile economice.

Statele Unite rămân decise cu privire la realizarea denuclearizării finale și complete a Coreei de Nord, spunea secretarul Trezoreriei în declarație, adăugând: "SUA cred că aplicarea deplină a rezoluțiilor Consiliului de Securitate împotriva Coreei de Nord este crucială pentru o soluționare de succes".

Relaţiile Statelor Unite cu Coreea de Nord au intrat într-un dezgheţ începând cu ianuarie, anul trecut, şi au fost organizate şi două summituri Kim Jong Un - Donald Trump.

Washingtonul vrea denuclearizarea peninsulei coreene iar Phenianul îşi doreşte ridicarea sancţiunilor, însă până acum părţile nu au reuşit să se înţeleagă.

 

Etichete suacoreea de nordsanctiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live