Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

18 Mai 2018
Vizualizari: 536
Comentează add

Donald Trump a declarat că "domnul Kim Jong un va continua să conducă, iar Coreea de Nord va deveni o ţară bogată".

Donald Trump şi-a contrazis consilierul pentru securitate națională

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Donald Trump și Kim Jong Un. Foto: AP/Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump şi-a contrazis consilierul pentru securitate naţională care i-a înfuriat pe nord-coreeni după ce a lăsat să se înţeleagă că liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un ar putea fi înlăturat de la putere, odată ce va renunţa la progarmul nuclear al ţării sale.

Donald Trump a declarat că domnul Kim va continua să conducă, iar Coreea de Nord va deveni o ţară bogată.

Chiar dacă Phenianul a ameninţat că ar putea anula întâlnirea lui Kim Jong-un cu Donald Trump, Casa Albă crede că summitul istoric de luna viitoare va avea totuşi loc.

După o zi de evaluare a ameninţărilor Coreei de Nord privind anularea summitului Trump - Kim, oficiali americani au ajuns la concluzia că nu ar ar fi un pericol real de anulare a lui şi că mai curând liderul Nord-Coreean, Kim Jong-un, citez: face spectacol înaintea convorbirilor care ar urma să aibă loc la 12 iunie.

Oficiali americani se aşteaptă ca ameninţările Nord-Coreene de anulare a summitului să continue în următoarele săptămâni, chiar dacă ambele părţi se pregătesc pentru istorica întâlnire.

Preşedintele este pregătit şi va fi gata să aibă întâlnirea, a spus în conferinţa de presă de ieri după-amiază, de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt, Sarah Huckabee Sanders.  

Sarah Huckabee Sanders: "În acest moment, nu mai există o mare schimbare. Cu certitudine, nu in ce ne priveşte. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a respins ideea că Phenianul ar controla situaţia, prin faptul că Nord-Coreeni vor decide dacă summitul va avea sau nu loc.   Cu siguranţă nu controlează situaţia, nord-Coreeni au făcut deja concesii. Preşedintele a avut unele succese în acest proces, noi nu am făcut nicio concesie, vom continua pregătirile cu ochii larg deschişi. Nu suntem naivi în acest proces. Preşedintele este deplin pregătit să aibă întâlnirea. Dacă ea nu va avea loc, este în regulă, vom vedea ce se întâmplă apoi".


Etichete donald trumpsuaconsilier pentru securitate nationalacoreea de nordkim jong unpheniancasa albasummit trump kimSarah Huckabee Sanders

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live